top of page

Viisi vinkkiä digimarkkinoinnin perustan rakentamiseen

Monta kertaa digitaalisessa markkinoinnissa lähdetään soitellen sotaan, eli somemainos eetteriin ja sitten odottelemaan asiakkaita ja tilauksia. Näin ei kuitenkaan kannata tehdä, sillä se on hiukan sama asia, kuin teettäisit kasan kalliita flyereita ja menisit keskelle toria, heittäisit ne ilmaan ja toivoisit, että joku ottaa niitä ja jopa lukee mitä siinä lukee.

Miksi siis heittää mainosrahoja ilmaan ja toivoa parasta, kun tehokkaampikin keino on.




1. Tunne asiakkaasi!

Kenenkään asiakkaita eivät ole kaikki suomalaiset tai ihan jokainen Etelä-Suomessa. Ei, vaikka tarjoaisit tuotteita tai palveluita, jotka sopivat monelle. Jokainen asiakkaasi on erilainen, tekee ostoksia erilaisista syistä, joten pysähdy hetkeksi ja mieti, kenelle myyt.

Mikä on asiakkaan ongelma, johon hän hakee sinulta apua ja millaiset tarpeet hänellä on, mistä hänet tavoitat. Kaikkiin asiakkaisiin ei myöskään vetoa samanlainen viestintä. Mieti siis hetki näitä tekijöitä ja kohdista viestisi juuri hänelle. Tee markkinointisi myös digikanavassa niin kuin puhuisit hänelle kasvotusten.


2. Miten erotut muista?

Mitä sellaista yrityksessäsi on, jolla erotut kilpailijoistasi? Onko se sinun tapasi toimia ja palvella asiakkaita? Kuulostaa ehkä hiukan kliseeltä, mutta oma persoona, yrityksen tapa tehdä asioita kannattaa tuoda esiin myös digimarkkinoinnissa. Parhaimmillaan asiakas tietää jo heti tekstistä tai kuvasta, mistä yrityksestä on kyse ennen kuin yrityksen tuotetta tai nimeä edes mainitaan. Tämä toki vaatii jo tunnettuutta, mutta kannattaa alusta alkaen pyrkiä omaan, erottuvaan tyyliin.


3. Aseta tavoitteet ja seuraa niiden toteutumista

Ennen kuin ensimmäistäkään mainosta digikanavissa on julkaistu, mieti, mikä on markkinointisi tavoite. Ilman tavoitetta tai sen seuraamista tilanne on suunnilleen tuo tori esimerkki, jonka kerroin.

Tavoite voi olla saada näkyvyyttä, saada sähköpostilistalle tilaajia tai ihan puhdasta myyntiä. Tärkeintä on se, että se on mitattava, jotta voit tarkastella markkinointisi onnistumista.

Mieti etukäteen myös se, miten mittaat kampanjasi tuloksia. Markkinoinnin työkalut hakukoneissa ja somessa tarjoavat analytiikan, joilla voit seurata tavoitteesi toteutumista. Ennen markkinointia, tarkista, että pystyt käyttämään haluamiasi mittareita ja osaat käyttää niitä.

Tavoitteiden toteutumisen mittaaminen on tärkeää, sillä sen avulla tiedät, miten toimia jatkossa. Onko markkinointi toimivaa vai tarvitaanko muutoksia.


4. Markkinoi kanavissa, joissa asiakkaasi ovat

Kohdassa 1 mainittiin asiakastuntemus. Siihen liittyy myös se, että tiedät missä kanavissa asiakkaasi ovat. Jos kohderyhmäsi ei käytä TikTokia, miksi käyttäisit aikaasi tai rahaasi markkinointiin siellä?

Markkinointia ei tarvitse tehdä sen mukaan, mitkä digitaaliset kanavat ovat trendikkäitä vaan sen mukaan, mikä on se kanava, josta tavoitat asiakkaasi.


5. Kerro tarinasi

Tarinat kiehtovat ihmisiä. Mieti mikä on sinun tarinasi, yrityksesi tarina tai tuotteesi tarina tai näiden kokonaisuus. Tarinaa voi kertoa monella tapaa. Voit käyttää tekstiä, kuvia ja koko yrityksen visuaalista ilmettä tarinan kerronnassa. Tarina ei kuitenkaan ole historiikki tai monotoninen selostus tuotteen kehityksestä. Se on aistittava, kokemuksia ja tunteita herättävä kokonaisuus. Mieti vaikkapa tv-mainosta, jossa elämäntilanteet muuttuvat ja sen mukaan tulee tarve vaihtaa autoa. Mainos kertoo tarinaa, siihen liittyy tunteita ja ihmiset voivat samaistua siihen. Mikä sinun yrityksessäsi on tällainen tekijä?

16 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page