top of page

Miksi hakukoneoptimointi on tärkeää?

Hienotkaan nettisivut ovat täysin turhat, jos ne eivät näy Google haussa!

Olet varmasti kuullut tämän lauseen ja se on täysin totta. Monesti kuvitellaan, että kun nettisivut on tehty yritykselle tai vaikkapa verkkokaupalle, asiakkaita ja sivustolla kävijöitä vyöryy ovista ja ikkunoista. Näin ei kuitenkaan ole, vaan tarvitaan hakukoneoptimointia eli SEOa, jotta saat parhaan mahdollisen näkyvyyden sivustollesi hakukoneissa.


SEO vaatii aikaa ja työtä

Esittelen tässä artikkelissa viisi syytä, miksi juuri sinun kannattaa panostaa hakukoneoptimointiin ja miksi projektissa kannattaa hyödyntää alan ammattilaista. Vastaan myös kysymykseen siitä, miksi hakukoneoptimointi on tärkeää.


Maksutonta ja tehokasta näkyvyyttä verkkosivuillesi


Sivustolle voi saada kävijöitä maksetun mainonnan kautta tai jakamalla linkkiä sosiaalisessa mediassa tai ystävien kautta, mutta iso osa liikenteestä tulee nimenomaan orgaanisten hakutulosten kautta.

Laadukkaasti ja suunnitelmallisesti tehdyllä hakukoneoptimoinnilla saat asiakkaita sivuillesi jatkuvasti, sillä tutkimusten mukaan yli 80% ostotapahtumista ja tiedonhausta tehdään Googlen kautta. On siis tärkeää, että näyt Googlen etusivuilla juuri sinun yrityksellesi ja sen tavoitteille relevanteissa hakutuloksissa.

Mitä paremmin näyt hakutuloksissa, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on saavuttaa liiketoimintasi tavoitteet. Hyvin toteutetulla optimoinnilla on myös pitkäkestoiset vaikutukset, joilla saat näkyvyyttä pitkällä tähtäimellä ja tasaisesti.


Parempaa käyttäjäkokemusta hakukoneoptimoinnilla


Vaikka hakukoneoptimoinnin tavoite on saada sivusto näkymään mahdollisimman hyvin hakukoneissa, koskaan ei saa unohtaa, että sivujen käyttäjänä on ihminen.

Hakukoneoptimoinnissa yksi avaintekijä on käyttäjäkokemuksen huomioiminen. Siihen kuuluu muun muassa se, että sivusto on toimiva, tarvittavat tiedot löytyvät nopeasti, sivuston käyttö on sujuvaa ja valikot ja muut toiminnallisuudet ovat helppoja löytää ja käyttää.

Mikäli sivuille tuleva asiakas ei löydä helposti etsimäänsä tietoa sivuilta tai vaikkapa verkkokaupan tuotteita on hankala selata, hän tuskin palaa uudelleen.

Sivuston pitää myös viestiä nopeasti asiakkaalle asiantuntemuksesta tai luotettavuudesta. Tekstien pitää olla helppolukuisia, kuvien selkeitä eikä sivuston nopeasta latautumisesta ole ainakaan haittaa.


SEO osana yrityksen startegiaa


Hakukoneoptimoinnista puhuttaessa törmään usein siihen, että se nähdään "pakollisena kustannuksena". Tämä on kuitenkin täysin väärä käsitys. SEO eli hakukoneoptimointi on hyvin toteutettuna osa yrityksen strategiaa ja liiketoimintatavoitteita. Se on investointi ja työkalu, jolla tuetaan strategisten tavoitteiden ja liiketoiminnan tavoitteiden toteutumista.


Yksi tärkeä osa ammattimaisesti toteutettua hakukoneoptimointia on se, että alussa määritellään sille liiketoimintaa tukevat tavoitteet, seurataan ja analysoidaan niiden toteutumista sekä tehdään suunnitelma siihen, miten nämä tavoitteet saavutetaan tai miten toimenpiteitä pitää muokata, jotta tavoitteet saavutetaan.

SEO on siis toimenpide, jolle voidaan mitata ROI (return of investment eli tuotto sijoitukselle)


SEO auttaa valitsemaan oikean suunnan
SEO on strateginen valinta

Tehokkuutta sisällöntuotantoon, hakukoneoptimointi tärkeänä osana


Hakukoneoptimoinnilla voidaan tehostaa yrityksen sisällöntuotantoa. Hyvin suunniteltu SEO projekti antaa työkaluja sisällöntuotannon suunnitteluun ja toteutukseen. Työkaluina voidaan käyttää hakusanatutkimusta, jolla saadaan lista hakusanoista, niiden kilpailusta ja siitä millaisiin tarkoituksiin hakusanoja voidaan käyttää.


Hakusanatutkimus on kaiken SEO optimoinnin perusta. Pelkkä lista käytettävistä avainsanoista ei ole hakusana tai avainsanatutkimus vaan on tärkeää tietää, millainen intentio hakusanoilla on, eli millaista tietoa ihmiset niillä etsivät ja tukeeko hakusana yrityksen strategisia tavoitteita. On aivan turhaa tulla löydetyksi hakusanalla, jolla ihmiset hakevat tietoa tai käyttöohjetta, jos yrityksen tavoitteena on saada myyntiä tuotteilleen. Esimerkkinä vaikkapa "omena". Sitä hakusanana käyttävät ihmiset hakevat ruokaohjeita tai tietoa omenasta, sen käytöstä tai terveysvaikutuksista, joten se ei ole tehokas hakusana, jos haluat saada myytyä omenoita.


Tämä nyt hiukan kärjistetty esimerkki, mutta pointti tuli varmasti selville. Jos haluat itse käydä tutkimassa avainsanoja, tutustu Googlen avainsanojen suunnittelutyökaluun


Ammattilaisen avulla tehokasta hakukoneoptimointia


En väitä, etteikö kuka tahansa voisi tehdä hakukoneoptimoinnin toimenpiteitä ja etsiä Youtuben ja Googlen avulla työkaluja ja vinkkejä, miten tehdä hakukoneoptimointia, mutta koska se on laaja kokonaisuus, osaamaton tekijä takertuu helposti lillukan varsiin ja pieniin yksityiskohtiin, joilla ei välttämättä ole suurtakaan merkitystä toimivan ja strategiaa tukevan SEOn kannalta.


Ammattilaisen näkemykset ja osaaminen saattavat parhaassa tapauksessa auttaa sinua löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia tai uusia markkinoita, joita et olisi osannut ehkä ajatellakaan. Hakukoneoptimoinnissa on tärkeää huomoida yrityskohtaiset tavoitteet ja tehdä toimenpiteet niiden mukaan, ei vain hakukoneoptimointia optimoinnin vuoksi.


Ammattilainen säästää sinulta aikaa ja osaa asettaa tehtävät SEO toimenpiteet oikeaan järjestykseen juuri sinun yrityksellesi.


Jos haluat keskustella siitä, miten voisin auttaa juuri sinua hakukoneoptimoinnissa, laita viestiä ja keskustellaan lisää!

18 katselukertaa0 kommenttia

Comentarios


bottom of page