top of page

Google yritysprofiili - maksutonta näkyvyyttä verkossa

Nettisivut luotu, mistä asiakkaat ja lukijat?

Google tarjoaa maksuttoman Google yritysprofiilin, jonka avulla saat yrityksesi maksutta näkyville verkossa. Silti monet yrittäjät eivät hyödynnä tätä mahdollisuutta, miten on sinun kohdallasi? Oletko ylläpitänyt yritysprofiilisi?
Jos nyt tunsit piston sydämessäsi ja huomasit, ettet ole hyödyntänyt tätä mahdollisuutta, napaa tästä ohjeet, miten saat asian hoidettua kuntoon.


Mikä on Google My Business eli Google Yritysprofiili?


Google Yritysprofiili on siis maksuton palvelu, johon yritys voi ylläpitää kaikki tärkeät tietonsa, jakaa omaa tarinaansa ja palveluitaan. Erityisen tärkeä se on yrityksille, joilla on kiinteä toimipiste, mutta myös verkkokaupat ja palveluyritykset voivat sen kautta kasvattaa näkyvyyttään verkossa.


Voit jakaa asiakkaiden arvosteluita sekä vastata niihin. Huomioi yrityksesi tarina ja yhtenäinen visuaalinen ilme myös Google Yritysprofiilin julkaisuissa. Näin voit kasvattaa tuloksellisuuttasi ja näkyvyyttäsi täysin maksutta.


Miten luoda Google Yritysprofiili?


Luo maksuton profiilisi täällä. Palvelu pyytää vahvistamaan Google Yritysprofiilin omistajuuden. Se kannattaa tehdä heti, sillä niin varmistat, että tietojen ylläpito on sinun hallinnassasi ja tiedot ovat oikein ja ajantasalla.


Jos joku on jo päivittänyt yrityksesi tietoja palveluun, voit "Omistatko tämän yrityksen?" painikkeen kautta ottaa palvelun haltuusi.


Päivitä profiilia


Pelkkä profiilin luominen ei riitä. Huolehdi siis siitä, että yhteystiedot ovat ajantasalla. Esimerkiksi aukioloaikojen muutokset kannattaa päivittää tänne, sillä ne näkyvät Google haussa potentiaalisille asiakkaillesi.


Profiiliin kannattaa lisätä myös keskeisimmät palvelut ja tuotteet suoraan tuotteet valikon kautta. Muista myös Google Yritysprofiilissa käyttää laadukkaita kuvia ja tekstejä, sillä se toimii samalla yrityksesi käyntikorttina. Säännölliset päivitykset lisäävät myös asiakkaidesi luottamusta yritykseesi.


Hakukoneoptimoi Google Yritysprofiilisi


Ei ole aivan sama, mitä kirjoitat yritysprofiilisi kuvaukseen, tuotteisiin ja postauksiin. Sisällöllä voit saada merkittävän hyödyn myös hakukoneoptimoinnin näkökulmasta. Käytä oikeita avainsanoja myös näissä teksteissä. Mikäli et ole varma siitä, mitä hakusanoja asiakkaasi käyttävät, voit hyödyntää vaikkapa Google Trends palvelua oikeiden hakusanojen löytämiseen. Jos olet teettänyt ammattilaisella avainsanatutkimuksen, tässä kohtaa sille on käyttöä!


Säännölliset ja ajantasaiset julkaisut kertovat yrityksesi aktiivisuudesta ja saat pidettyä asiakkaat ajantasalla niin tapahtumista kuin tarjouksista tai kampanjoista.


Hyödynnä Google yritysprofiilin analytiikka


Analytiikkaa ja sen hyödyntämistä ei kannata unohtaa tässä(kään) kohtaa. Seuraamalla sitä, miten asiakkaat löytävät yrityksesi ja millaista vuorovaikutusta he käyvät verkossa yrityksesi kanssa, voit optimoida yritysprofiilin sisältöä ja jopa parantaa asiakaskokemusta. Mikä olisikaan parempi, kuin se, että kivijalkaliikkeen asiakkaat voivat löytää yritysprofiilista kuvan, mistä ovesta tullaan sisään, mihin auton saa pysäköityä ja miltä yrityksesi näyttää.


Google Yritysprofiilista saatava analytiikka voi auttaa myös löytämään uusia trendejä ja tehostamaan markkinointia niin Googlessa kuin somessa.


Palautteet ja niihin vastaaminen


Asiakkaiden palautteet saa näkyviin Google yritysprofiiliin. Palautteita kannattaa seurata ja etenkin negatiivisiin palautteisiin kannattaa vastata asiallisesti. Tämän kautta nostat jälleen palvelukokemusta ja luottamusta yritykseesi.


Vastaukset asiakaspalautteisiin kertoo, että olet aktiivisesti vuorovaikutuksessa asiakkaidesi kanssa.


Jäikö kysyttävää tai tarvitsetko apua? Autan sinua myös Google yritysprofiilin ylläpitämisessä tai sen sisällöntuotannossa. Ota yhteyttä susanna@susakuisma.com

356 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page